Skip to main content

Scouts van het Veerse Meer geplukt

Datum: zondag 07 augustus 2016 | Sectie: Veere

Op de terugweg naar Veere van een vorige hulpverlening zag de bemanning van de Veerse reddingboot Oranje een wel heel ongebruikelijk en gevaarlijk tafereel.

Middenin de vaargeul, ter hoogte van het Buitencentrum in Veere, dreef een klein vlot met, naar wat later bleek, 13 Duitse scouts en hun volledige bepakking. Toen de bemanning naderde zagen de redders dat het jongeren tussen de 16 en 20 jaar waren kennelijk afkomstig van het nabij gelegen scout Centrum. Geen van allen droeg een reddingvest. Er waren slechts 2 peddels aan boord maar door het gewicht en de wind kwamen de scouts nauwelijks vooruit.
Op vraag wat hun intentie was, deelden ze mee dat ze van hun leiding dit moesten doen.

Gezien de bijzonder gevaarlijke situatie hebben we hierop besloten alle scouts en hun bepakking voorzichtig aan boord van de reddingboot te nemen. Eén voor één, om het gevaar van omslaan te voorkomen, hebben we de jongeren aan boord genomen. Hierna hebben we hen en hun vlot naar het scout Centrum gesleept.

Op onze vraag wat ze zouden doen als er een snel varende boot met grote hekgolf of slechter nog een groot binnenschip zou passeren had geen van de scouts enig idee.
We hebben nog geprobeerd de leiding van deze groep te spreken om met hen over de risico's te spreken, maar die lieten zich niet zien.

Hierna met de opgeluchte KNRM bemanning én scouts op de goede afloop nog een mooie groepsfoto gemaakt.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.