Doop reddingboot Johanna Maria

5 augustus 2016

De KNRM heeft de beschikking gekregen over een nieuwe reddingboot van het type Nikolaas. De afgelopen maanden werd deze reddingboot al operationeel in gezet in Veere. Vandaag werd de reddingboot gedoopt.

De reddingboot werd gebouwd uit de nalatenschap van de heer C. Uriot. In zijn testament uitte hij de wens dat de boot zou worden vernoemd naar zijn overleden vrouw Johanna Maria. De doop werd verricht door mw. M. van Duyvendijk-Kruk, echtgenote van de voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNRM.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De nieuwe reddingboot wordt toegevoegd aan de reservevloot van de KNRM. Reserveboten worden ingezet als de operationele reddingboten in onderhoud zijn.

Reddingboot Johanna Maria is gebouwd door Habbeke Shipyard in Volendam. Het ontwerp is van Dutch Special Marine Group. Het schip weegt 3,4 ton en is 9 bij 3 meter, vaart maximaal 34 knopen, heeft een bemanning van 4 personen en een geredden capaciteit van 20 personen. De aandrijving bestaat uit 2 Steyr motoren, elk gekoppeld aan een Ultra jet waterjet.

Video door Kees den Hollander.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij