Skip to main content

Doop reddingboot Johanna Maria

Datum: vrijdag 05 augustus 2016 | Sectie: Veere

De KNRM heeft de beschikking gekregen over een nieuwe reddingboot van het type Nikolaas. De afgelopen maanden werd deze reddingboot al operationeel in gezet in Veere. Vandaag werd de reddingboot gedoopt.

De reddingboot werd gebouwd uit de nalatenschap van de heer C. Uriot. In zijn testament uitte hij de wens dat de boot zou worden vernoemd naar zijn overleden vrouw Johanna Maria. De doop werd verricht door mw. M. van Duyvendijk-Kruk, echtgenote van de voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNRM.

De nieuwe reddingboot wordt toegevoegd aan de reservevloot van de KNRM. Reserveboten worden ingezet als de operationele reddingboten in onderhoud zijn.

Reddingboot Johanna Maria is gebouwd door Habbeke Shipyard in Volendam. Het ontwerp is van Dutch Special Marine Group. Het schip weegt 3,4 ton en is 9 bij 3 meter, vaart maximaal 34 knopen, heeft een bemanning van 4 personen en een geredden capaciteit van 20 personen. De aandrijving bestaat uit 2 Steyr motoren, elk gekoppeld aan een Ultra jet waterjet.

Video door Kees den Hollander.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.