Skip to main content

Prio 1 Vaartuig omgeslagen

Datum: donderdag 15 juli 2021 | Sectie: Veere

Het is omstreeks 17:45 als de pieper gaat bij de vrijwilligers van Veere. Na een korte zoektocht en met aanwijzingen van een surfer zien we het omgeslagen zeilbootje liggen. Het zeilbootje ligt op zijn zijkant. 2 personen hangen aan de rand van het bootje. Bij het aanvaren zijn de symptomen van onderkoeling al zichtbaar. We nemen beide personen snel aan boord. We slaan thermodekens om hun heen en trekken stoffen ponchos bij hen aan. Ondertussen wordt er koers gezet richting Kamperland waar zij op een vakantiepark verblijven. Familie staat hun al op te wachten. Met het advies om een warme douche te nemen en de belofte dat we terug komen met of zonder boot vertrekt de Oranje weer terug richting het achtergebleven bootje.

Het bootje was ondertussen doorgedraaid en lag op de kop. 2 redders zijn te water gegaan om het bootje rechtop te draaien. Doordat het bootje lek was en de rand vol water stond lukte het niet om het drijvende te krijgen. Terwijl de redders in het water het bootje stabiel hielden is het bootje richting de wal gesleept. Daar is het met vereende krachten op de wal getrokken.

Hierna terug gevaren naar de onfortuinlijke zeilers en die kwamen gelukkig in goede gezondheid aanlopen. Na verslag uitbrengen aan de zeilers en een laatste check zijn we retour station gegaan.

Actie : 2021-25

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.