Skip to main content

Omgeslagen catamaran

Datum: vrijdag 02 augustus 2019 | Sectie: Veere

Op de terugweg van actie 37 zijn we nog langs een aantal omgeslagen zeilbootjes en gevallen surfers gegaan omdat ze met bosjes omgingen. Maar velen hadden gelukkig geen hulp nodig omdat zij goed geoefend waren. Uiteindelijk zagen we een catamaran op zijn kop liggen (tussen de VK27/VK29) met de 9 meter lange mast vast in de bodem. Vader en dochter die over de nodige ervaring beschikten kregen hem net niet los en omhoog hier hebben we onze hulp aangeboden en deze werd aanvaard.

Aangezien de KNRM Veere jaarlijks wel een keertje oefent met de Catamaran Club Zeeland in o.a. een catamaran weer rechtzetten was dit met wat extra gewicht van een opstapper en een zetje aan de mast vanaf de Oranje zo gepiept en konden vader en dochter weer verder zeilen. Graag ontvangen we nog enkele gegevens van deze zeilers.

Actie: 38-2019

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.