Druk weekend voor station Veere

17 augustus 2021

Op zaterdagochtend rond 10:00u kwam de eerste melding binnen. De melding betrof een motorjacht met voortstuwingsproblemen. Het motorjacht bevond zich ter hoogte van de Bastiaan de Lange plaat. Ter plaatse het motorjacht langszij genomen en afgemeerd in jachthaven Oranjeplaat.

Actie: 42-2021

Tegen half 2 kwam de volgende melding. Dit maal betrof het een zeiljacht dat was vastgevaren buiten de aangegeven betonning tussen aardbeieneiland en Arneplaat. Met de spruit op de achterzijde van het schip hebben wij het rustig losgetrokken.

Actie: 43-2021

De actie waarvoor we rond 17:00 gepiept zijn betrof een motorbootje waarbij de koelvloeistof weg was uit het motorsysteem. bootje afgeleverd bij jachthaven de Arne, oostwatering.

Actie: 44-2021

Bij het verlaten van het boothuis, onderweg naar de warme maaltijd, werd een zeiljacht opgemerkt, die Oostwatering binnen wilde draaien. Dit gebeurde echter aan de verkeerde kant van se betonning waardoor het vast kwam te liggen. De redders weer op de Oranje en ook deze mensen geholpen door ze los te trekken.

Actie: 45-2021

Tegen 20.00u konden de redders weer terug naar huis.

Op zondag ging de pieper rond 18:50 voor een vaartuig aan de grond. Dit was een zeilboot aan de grond ten zuiden van het havenkanaal Kamperland. Was zeilend vanaf Kortgene gekomen, motor wilde niet gelijk starten en door de harde wind verlijerd. Toen de redders langszij kwamen zat er al aardig beweging in dus langszij losgetrokken en gelijk naar binnen gebracht in verband met de wind.

Actie: 47-2021