Skip to main content

Wonderbaarlijke redding KNRM na aantreffen lege boot nabij Ketelbrug

Datum: maandag 15 mei 2023 | Sectie: Urk

Maandagmorgen, 15 mei 2023, rond 8:30 uur kwam de melding binnen bij de KNRM dat er een boot nabij de Ketelbrug dreef zonder opvarenden. De KNRM is direct met verschillende KNRM-stations (Enkhuizen/ Lelystad/ Urk) en kustwacht (sar-helikopter) begonnen met een grote zoekactie op het IJsselmeer nabij Urk. De Politie zocht vanaf de dijkkant. Uiteindelijk trof de KNRM een persoon aan op een voor anker liggende duwbak. Dit bleek de opvarende te zijn en tevens de enige opvarende. De persoon was zondagavond al overboord gevallen en na uren zwemmen op de duwbak geklommen. De persoon is door de KNRM aan boord genomen en overgebracht naar Urk. Op Urk is de persoon door personeel van de SAR-helikopter onderzocht.

 

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.