Skip to main content

Trouwe donateurs KNRM in zonnetje gezet

Datum: zaterdag 10 november 2018 | Sectie: Urk

Trouwe donateurs van de KNRM in zonnetje gezet
60 jaar trouw aan een zeewaardig goed doel

Op zaterdag 10 november, een dag voor de 194e verjaardag van de KNRM, eren de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de mensen die met hun vrijwillige bijdragen al 50 of 60 jaar het reddingwerk financieel mogelijk maken.

November is van oudsher de maand om op de reddingsstations de trouwe donateurs te ontvangen, omdat de KNRM op 11 november haar oprichting in 1824 viert. Sindsdien bestaat de KNRM dankzij donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen, zonder overheidssubsidie. De traditie om donateurs na een “dienstverband” van 60, 50, 40 en 25 jaar (en soms 70 en een van 80 jaar) een attentie toe te sturen en uit te nodigen op de reddingstations om persoonlijk kennis te komen maken bestaat bij de KNRM al heel lang.

Trouwe donateurs
Urk had de eer om 2 donateurs die al 50 jaar de KNRM ondersteunen en 1 donateur die al 60 jaar de KNRM ondersteunt in het zonnetje te zetten. De jubilarissen en hun aanhang kregen na het officiële deel een presentatie over de KNRM en specifiek over KNRM Urk.

Varen met reddingboot Kapiteins Hazewinkel
Het hoogtepunt van het bezoek is toch de vaartocht met de reddingboot. Ondanks de (hoge) leeftijd koos iedereen ervoor om mee te gaan. Tijdens het bezoek kwamen de gesprekken op het reddingstations op gang en blijkt iedereen een persoonlijke reden te hebben om hun verbondenheid met water te bezegelen met een donateurschap van de KNRM.

De donateurs gingen met een zeer tevreden en voldaan gevoel weer naar huis met de wens en hoop om er over 10 jaar weer te zijn.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.