Skip to main content

Multidisciplinaire oefening met windpark blauw

Datum: woensdag 24 april 2024 | Sectie: Urk

Dinsdagavond, 23 april 2024, was het IJsselmeer en windpark blauw decor voor een multidisciplinaire oefening met verschillende deelnemers, waaronder: RWS, windpark blauw, brandweer Urk, RAV (ambulance), Veiligheidsregio Flevoland, KNRM- Lelystad/ Urk.

Een CTV (Crew Transfer Vessel) die actief was bij één van de windmolens (windpark blauw) kreeg problemen. Er was brand ontstaan op het schip en een bemanningslid was overboord gevallen. Door de brand was iemand gewond geraakt aan boord. Kortom genoeg voor alle hulpdiensten om te laten zien hoe je dan opereert op het water met elkaar. Ambulance en brandweer personeel dient dan snel naar het ongeval worden gebracht en er moet gezocht worden naar de overboord geslagen bemanningslid en bij windkracht 5 en regen gaat dat allemaal iets anders dan bij mooi weer.

Na de oefening werd een evaluatie gehouden en duidelijk werd wel dat oefenen met elkaar een belangrijk onderdeel is voor het geval en echt een prio1 melding binnenkomt van een ongeval op het water.

Op de Foto:
CTV en KNRM Urk

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.