Skip to main content

KNRM-teams binden de strijd aan met elkaar

Datum: woensdag 19 juni 2019 | Sectie: Urk

Welk KNRM-team werkt het beste onder de slechtste omstandigheden? Welke ploeg is het meest inventief? En welk reddingsteam kan het beste samenwerken?

Dit zijn de vragen en uitdagingen tijdens de KNRM-battle op Urk. Dat is een competitie tussen verschillende teams van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

De reddingteams van Lemmer, Lelystad, Elburg, Enkhuizen en Urk gingen maandagavond op Urk met elkaar de strijd aan met een aantal opdrachten. Zo moest een drenkeling worden gered die onderin de Urker sluis lag.

Ook kregen de teams de opdracht om met volle bepakking een verzwaarde lading van de kade aan boord van een verderop gelegen schip te brengen en weer terug. De teams moesten ook een onderkoelde drenkeling de juiste eerste hulp weten te geven.

Krachten meten
De jury hield alle handelingen tijdens de opdrachten nauwlettend in de gaten en gaf punten voor de tijd, de samenwerking, de inventiviteit en de veiligheid. De KNRM-battle is een idee van Pieter Leen Bos van het KNRM-team op Urk. Het leek hem een goed idee om eens per jaar de krachten te meten met de teams die rondom Urk liggen. De wedstrijd is volgens Bos goed voor de saamhorigheid. Daarnaast leren de teams vaardigheden van elkaar tijdens de opdrachten.

De battle werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Vorig jaar won het team van Lemmer. Dit jaar gaat de beker en de eeuwige roem naar het KNRM-team van Enkhuizen.

BRON: OMROEP FLEVOLAND https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/171870/knrm-teams-binden-de-strijd-aan-met-elkaar

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.