Skip to main content

KNRM-station Urk vier keer ingezet voor medische assistentie in week tijd

Datum: zaterdag 27 mei 2023 | Sectie: Urk

27 mei 2023

Zaterdag 20 mei 2023 was de eerste inzet van KNRM Urk i.v.m. een medische assistentie. Zaterdag 27 mei was de vierde inzet i.v.m. een medische assistentie.

De bemanning van het KNRM-station Urk was zaterdagmorgen rond de klok van 10:00 uur bezig met een fotosessie i.v.m. jaarlijkse Urkerdag toen ze gealarmeerd werden voor een medische evacuatie (Prio 1, medevac). Snel werd de Urker klederdracht verwisseld voor het  overlevingspak en samen met de ambulancemedewerkers werd koers gezet naar een cruiseschip op het IJsselmeer.

Een passagier had dringend medische hulp benodigd en dusdanig dat ook besloten is om de persoon te vervoeren naar het ziekenhuis. De persoon is middels een brancard aan boord van de reddingboot “Kapiteins Hazewinkel” genomen en koers gezet naar de haven van Urk waar de persoon is overgedragen aan de ambulance.

Na een bak koffie werd het overlevingspak weer verwisseld voor het Urker pak.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.