KNRM-station Urk vier keer ingezet voor medische assistentie in week tijd

KNRM-station Urk vier keer ingezet voor medische assistentie in week tijd

27 mei 2023

27 mei 2023

Zaterdag 20 mei 2023 was de eerste inzet van KNRM Urk i.v.m. een medische assistentie. Zaterdag 27 mei was de vierde inzet i.v.m. een medische assistentie.

De bemanning van het KNRM-station Urk was zaterdagmorgen rond de klok van 10:00 uur bezig met een fotosessie i.v.m. jaarlijkse Urkerdag toen ze gealarmeerd werden voor een medische evacuatie (Prio 1, medevac). Snel werd de Urker klederdracht verwisseld voor het  overlevingspak en samen met de ambulancemedewerkers werd koers gezet naar een cruiseschip op het IJsselmeer.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een passagier had dringend medische hulp benodigd en dusdanig dat ook besloten is om de persoon te vervoeren naar het ziekenhuis. De persoon is middels een brancard aan boord van de reddingboot “Kapiteins Hazewinkel” genomen en koers gezet naar de haven van Urk waar de persoon is overgedragen aan de ambulance.

Na een bak koffie werd het overlevingspak weer verwisseld voor het Urker pak.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij