KNRM-station Urk 75 keer in actie geweest, 2022

KNRM-station Urk 75 keer in actie geweest, 2022

9 januari 2023

Het was vergeleken met 2021 een aardig druk 2022 voor KNRM-station Urk. 75 keer kwam het station in actie om mens en dier in nood te helpen.

De acties waren zeer divers. Van motorproblemen, touw in de schroef tot het in actie komen bij een vliegtuigcrash in zwarte meer. Acties waarbij het echt gaat om mensen te redden blijven je vaak bij, zoals de opvarenden van een gezonken jacht eerste hulp kunnen bieden totdat de ambulance komt. Het tochtje Urk-Lelystad tijdens de storm Eunice om personen van een schip te halen. Maar ook de hulp bij de vliegtuigcrash in Zwarte meer is velen bijgebleven. In totaal bracht station Urk 130  personen in veiligheid en 1 huisdier.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In 2021 is de KNRM Urk 46 keer in actie geweest.

In 2022 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2500 keer uitgevaren en werden 4000 mensen en 155 dieren gered of geholpen.

De KNRM is een goed doel en volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs, giftgevers, reders, sponsoren en erflaters. De KNRM blij en dankbaar dat ruim 129.000 trouwe donateurs, de redders aan de wal, de organisatie financieel blijven steunen. Met hun bijdrages maken zij het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij