Skip to main content

KNRM-battle 2023 onderbroken door onweer en een actie

Datum: vrijdag 23 juni 2023 | Sectie: Urk

Urk, 21 juni 2023

Dinsdag 20 juni stond de jaarlijkse KNRM-battle gepland. Een vriendelijke maar strijdbare battle gehouden tussen de verschillende KNRM-stations langs het IJsselmeer.

Alle stations moesten een parcours van verschillende opdrachten afleggen. Een jury bepaalde aan de hand van een scorelijst het aantal punten per onderdeel. Het betreffen oefeningen die ook weer benodigd kunnen zijn bij een daadwerkelijke reddingsactie, zoals; brandcard laten zaken van hoogte, EHBO-oefeningen, werking van (brand)pompen en ook een aantal theoretische vragen horen bij de opdrachten. Het gaat in de opdrachten om de onderlinge samenwerking en veiligheid.

De KNRM-battle is een idee van Pieter Leen Bos van KNRM-Urk. Elkaar beter leren kennen en van elkaar leren was voor Pieter Leen reden om een battle te organiseren. De oefeningen vonden plaats rondom het KNRM station-Urk. Dit jaar deden de KNRM-stations Elburg, Lelystad, Enkhuizen, Lemmer en Urk mee aan de onderlinge KNRM-battle. Er kan maar één de winnaar zijn en dat was dit jaar (2023) KNRM-station Lelystad.

Actie tijdens de battle

Tijdens de battle kwam ook de voorspelde regen langs Urk gepaard met de nodige wind. Voor de haven van Urk zagen de KNRM-ers dat een boot wel de nodige hulp kon gebruiken. De boot dreef door de wind snel richting de dijk. Twee reddingboten (Lemmer/ Urk) schoten deze boot te hulp en zo kon door snel ingrijpen erger worden voorkomen. Ook een zwemmer verrast door de wind kon uiteindelijk door station Lemmer veilig aan wal worden gebracht. Na deze actie ging de battle weer verder.

 

Foto: Burgemeester/ voorzitter KNRM Urk (C. van den Bos) doet de aftrap en de overhandiging beker

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.