Skip to main content

Informatiebord KNRM-station Urk onthuld

Datum: maandag 27 mei 2024 | Sectie: Urk

In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 200 jaar. Een indrukwekkende mijlpaal.

Met dank aan de Vriendenloterij heeft de KNRM alle reddingstations kunnen voorzien van een (historisch) informatiebord. Op het informatiebord van KNRM-station Urk zijn diverse mijlpalen af te lezen, vanaf het ontstaan van het station KNRM-station Urk tot aan het 200 jaar KNRM (2024).

Tijdens Reddingbootdag 2024 is het informatiebord bij KNRM-station Urk onthuld.

Al tweehonderd jaar redt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) iedereen die in de problemen komt op het water. Of het nu een zeeman in nood is, een vermiste surfer of de bemanning van een zeiljacht met gebroken mast. De KNRM opereert al 200 jaar zonder steun van de overheid en kan haar levensreddende werk doen dankzij donateurs, reders, nalatenschappen en giften. De vrijwillige reddingbootbemanningen zijn 24 uur per dag stand-by om uit te rukken.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.