Skip to main content

Drukke dagen voor KNRM Urk

Datum: vrijdag 17 augustus 2018 | Sectie: Urk

Zaterdag, 11 augustus, kwamen de KNRM Urk tweemaal in actie. Bij Rotterdamse Hoek was een lijn verstrikt geraakt in de schroef van een jacht. Later is dit jacht overgenomen door onze collega's KNRM Lemmer. Diezelfde dag konden bergingspompen er voor zorgen dat een houten zeiljacht behouden bleef. Dit jacht maakte water in de buurt van de Ketelbrug en kon veilig naar de haven van Urk worden gebracht.

Op maandag, 13 augustus, werd tweemaal uitgevaren voor hulpverlening.

Dinsdag, 14 augustus, liep een reguliere oefenavond uit op een reddingsactie. Nieuwe opstappers werden getraind in een man overboordsituatie, toen de bemanningsleden een motorjacht op De Vormt voor Urk zagen liggen. Uiteraard werd hier gelijk poolshoogte genomen. Het motorjacht bleek vast te liggen en werd losgetrokken door de reddingboot Kapiteins Hazewinkel en naar veilig open water gesleept. De ribboot van KNRM Urk (Marinus Cornelis) heeft het motorjacht verder naar de haven van Urk begeleid. De boot was net gekocht en de eigenaar was blij met de komst van de KNRM.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.