KNRM Oudeschild gealarmeerd voor mast overboord

1 oktober 2017

Zondagmiddag, even voor 3 uur, wordt de reddingboot Cornelis Dito van station Oudeschild gealarmeerd voor een vaartuig met de mast overboord.

Op de Waddenzee, ter hoogte van de IJzeren Kaap, is het zeiljacht Sluussien , met één opvarende, in problemen geraakt toen de mast overboord ging. Na contact met het thuisfront werd aangeraden om toch de KNRM te alarmeren. De Cornelis Dito begeeft zich na de alarmering zo snel mogelijk naar de opgegeven positie. De opvarende van de Sluusien heeft inmiddels het anker uitgegooid om te voorkomen dat hij op de droogte raakt of in de mosselpercelen verdaagt. Het anker weet echter geen vaste bodem te vinden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

De bemanning van de reddingboot zorgt er voor dat de mast van het 7 meter lange zeilbootje aan boord word genomen en gezekerd. Als de mast gezekerd is wordt de Sluussien op sleeptouw genomen richting de haven van Oudeschild. Daar wordt ze even later afgemeerd aan de steiger en kan de reddingboot terug naar het station, klaar voor de volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij