Dubbele actie, twee schepen in één alarmering

4 september 2017

Maandagmiddag wordt de bemanning van station Oudeschild om 16.13 gealarmeerd voor een schip met stuur/motorproblemen, samen met de collega's van de Joke Dijkstra, station Den Helder.

Bij de Razende Bol ligt het schip "Vrouwezand" met roerproblemen dat door de Joke Dijkstra op sleeptouw wordt genomen. In de buurt ligt echter ook een ander scheepje genaamd "Klompje", dat aan de grond dreigt te lopen. Terwijl de collega's van Den Helder de "Vrouwezand" op sleeptouw nemen, legt de reddingboot Cornelis Dito contact met het "Klompje". Deze wordt van de droogte af gesleept en aangezien het een platbodem is, gaat dit vrij snel. Het scheepje kan dan ook al spoedig zijn reis richting Oudeschild zelfstandig voortzetten.

Daarna voegt de Cornelis Dito zich bij de Joke Dijkstra die de "Vrouwezand" naar Den Helder zou slepen. Aangezien de eindbestemming eigenlijk Oudeschild was en de Cornelis Dito die kant op gaat, wordt de sleep overgenomen van de collega's en levert de bemanning het schip af in Oudeschild.