Skip to main content

Vrouw gewond in duingebied Texel

Datum: woensdag 07 december 2016 | Sectie: De Koog - Texel

Zeg nooit nooit... Ondanks dat het een rustige tijd is voor de bemanning van de reddingstations, is daar notabene op de Dag van de Vrijwilliger, toch ineens weer alarm.

De bemanning van reddingstation de Koog wordt woensdagmiddag om 14.38 uurgealarmeerd voor een ambulanceassistentie bij paal 15 op Texel. Er van uitgaand dat dit op het strand is, spoed het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) zich naar paal 15. Onderweg is er contact met de alarmcentrale en blijkt dat het om een gewonde mevrouw te gaan die zich in het wandelgebied bevindt tussen bos en duinen ter hoogte van paal 15.

Na enig zoekwerk van de ambulance en KHV is het slachtoffer gelokaliseerd in de Bleekersvallei. Zij is daar tijdens een wandeling met de honden ten val gekomen en kan niet meer lopen.

Het ambulancepersoneel gaat samen met de bemanning te voet richting de mevrouw, terwijl het KHV zich via een omweg een pad zoekt door het duingebied. Nadat de vrouw gestabiliseerd is wordt zij per brancard naar het KHV gedragen en volgt de rit terug door het hobbelige duingebied, naar de ambulance. Het slachtoffer zal richting het ziekenhuis in Den Helder worden vervoerd en de KHV gaat retour richting station, klaar voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.