Skip to main content

Snelle ambulance assistentie voor station de Koog

Datum: woensdag 24 augustus 2016 | Sectie: De Koog - Texel

Woensdagmiddag om 16.56 gaat het alarm voor het Kusthulpverleningsvoertuig van station de Koog. Het is een prio 2, dus geen directe haast.

Bij het boothuis wordt contact opgenomen met de alarmcentrale voor de details, maar intussen horen we de sirenes van politie en ambulance al snel naderen.

Er is een Duitse mevrouw onwel geworden op het strand bij paal 20.5. Door de communicatie heen valt opeens het woord "reanimatie" en dus direct de zwaailichten aan en gevolgd door politie en ambulance richting het strandslag. De politie rijdt alvast over het strand vooruit om ruim baan te maken en contact te leggen met de reddingbrigade, die bij het slachtoffer zijn.

Met het ambulancepersoneel aan boord, begeeft ook de KHV zich met spoed over het volle strand naar het slachtoffer. Daar aangekomen blijkt dat er gelukkig een Texelse ambulanceverpleegkundige reeds bij het slachtoffer zit: hij was toevallig in zijn vrije tijd op het strand. Bij nader onderzoek blijkt het gelukkig niet om een reanimatie te gaan maar waarschijnlijk een epileptisch insult. De mevrouw wordt snel onderzocht en op de brancard gelegd.De KHV spoed zich dan weer terug naar de strandopgang waar het slachtoffer in de ambulance wordt overgedragen. Zij zal direct richting het ziekenhuis in Den Helder worden getransporteerd.

Een snelle inzet in goede samenwerking met politie, ambulance en reddingbrigade.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.