Skip to main content

Schitterende Ronde Om Texel voor KNRM de Koog-Oudeschild

Datum: zaterdag 10 juni 2017 | Sectie: De Koog - Texel

De Ronde Om Texel, of Round Texel, is 's werelds grootste catamaran zeilevenement ter wereld. Een wedstrijd onder catamarans (en surfers) waar de strijd gaat om wie het snelst het hele eiland Texel kan rondzeilen,met dit jaar de 40e editie. Ieder jaar verlenen diverse KNRM stations vrijwillig hun medewerking aan dit evenement in het kader van de veiligheid.

Ook stations de Koog en Oudeschild zijn al jaren onderdeel van de veiligheidsschepen die de wedstrijd ondersteunen en daar waar nodig een hand te helpen.

Vandaag was een wedstrijd uit het boekje: de wind varierend van 3-5, een mooie zee en uitdagende zeilomstandigheden. Toch gebeurt er hier en daar nog wel eens iets. Zo is de bemanning van de Cornelis Dito en de Zalm diverse keren actief geweest bij het richten van omgeslagen catamarans. Er werd een uitgeputte surfster van het water gehaald en Kusthulpverleningsvoertuig hield vanaf de waterlijn de situatie in de gaten, welke nog onderbroken werd door de inzet voor een ambulanceassistentie.

Al met al een mooie ronde met uitstekend zeilweer.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.