Schitterende Ronde Om Texel voor KNRM de Koog-Oudeschild

10 juni 2017

De Ronde Om Texel, of Round Texel, is 's werelds grootste catamaran zeilevenement ter wereld. Een wedstrijd onder catamarans (en surfers) waar de strijd gaat om wie het snelst het hele eiland Texel kan rondzeilen,met dit jaar de 40e editie. Ieder jaar verlenen diverse KNRM stations vrijwillig hun medewerking aan dit evenement in het kader van de veiligheid.

Ook stations de Koog en Oudeschild zijn al jaren onderdeel van de veiligheidsschepen die de wedstrijd ondersteunen en daar waar nodig een hand te helpen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vandaag was een wedstrijd uit het boekje: de wind varierend van 3-5, een mooie zee en uitdagende zeilomstandigheden. Toch gebeurt er hier en daar nog wel eens iets. Zo is de bemanning van de Cornelis Dito en de Zalm diverse keren actief geweest bij het richten van omgeslagen catamarans. Er werd een uitgeputte surfster van het water gehaald en Kusthulpverleningsvoertuig hield vanaf de waterlijn de situatie in de gaten, welke nog onderbroken werd door de inzet voor een ambulanceassistentie.

Al met al een mooie ronde met uitstekend zeilweer.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij