Skip to main content

Man valt in natuurgebied, KNRM assisteert ambulance

Datum: zondag 04 juni 2017 | Sectie: De Koog - Texel

Op 1e pinksterdag wordt er om 12.57 uur alarm gegeven voor het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station de Koog. Het betreft een val in het natuurgebied de Slufter.

De ambulance staat bij aankomst onder de duinen al te wachten. Om op de desbetreffende plek te komen moeten we eerst het toegangspad over de duinen nemen, ruim een kilometer vanaf de plaats waar het slachtoffer zich bevindt. Gelukkig is één van de bemanningsleden die in de buurt woont al te voet voor gegaan, dus hij kan ons telefonisch de goede kant op leiden.

Na een hobbelige rit en enig zoekwerk is de man gelokaliseerd midden in de Slufter, in de bedding van een geul. Hij is ten val gekomen en kan van de pijn niet meer staan. Het ambulancepersoneel verbindt de enkel en de man wordt op de brancard meegenomen, samen met zijn vriendin.

Na een langzame terugweg door het natuurgebied wordt de man bij de ambulance nog even na gekeken. Hij kan samen met zijn vriendin, met eigen vervoer, zijn weg vervolgen richting een arts.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.