Man valt in natuurgebied, KNRM assisteert ambulance

4 juni 2017

Op 1e pinksterdag wordt er om 12.57 uur alarm gegeven voor het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station de Koog. Het betreft een val in het natuurgebied de Slufter.

De ambulance staat bij aankomst onder de duinen al te wachten. Om op de desbetreffende plek te komen moeten we eerst het toegangspad over de duinen nemen, ruim een kilometer vanaf de plaats waar het slachtoffer zich bevindt. Gelukkig is één van de bemanningsleden die in de buurt woont al te voet voor gegaan, dus hij kan ons telefonisch de goede kant op leiden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na een hobbelige rit en enig zoekwerk is de man gelokaliseerd midden in de Slufter, in de bedding van een geul. Hij is ten val gekomen en kan van de pijn niet meer staan. Het ambulancepersoneel verbindt de enkel en de man wordt op de brancard meegenomen, samen met zijn vriendin.

Na een langzame terugweg door het natuurgebied wordt de man bij de ambulance nog even na gekeken. Hij kan samen met zijn vriendin, met eigen vervoer, zijn weg vervolgen richting een arts.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij