HOME

Reddingboot Zalm gealarmeerd voor dier in nood

12-03-2017 texel de koog

Na de inzet op zaterdag, werd reddingstation De Koog zondagmiddag weer gealarmeerd.

Dit keer ging de pieper om 12.51 uur voor "dier in problemen" voor de reddingboot Zalm. Na kontakt met het kustwachtcentrum blijkt er alarm te zijn gemaakt door de eigenaar die zijn hond niet meer uit het water kreeg bij paal 21.Als het kusthulpverleningsvoertuig met reddingboot op het strand arriveert, worden we bij paal 20 al zwaaiend richting de waterlijn gedirigeerd. Daar legt de eigenaar uit dat de hond nét weer uit het water is na een lange zwemtocht.

Het blijkt dat twee jongemannen die toevallig op het strand aanwezig waren, ter plekke de kleren hebben uitgetrokken om al zwemmend de hond er uit te halen. En even verderop zien we inderdaad twee rillende jongemannen staan. De schipper neemt toch even polshoogte en overtuigt de jongemannen dat, hoe goed bedoeld ook, hun actie anders had kunnen aflopen. Het zeewater is nog ijskoud en als men zo het water in gaat is de kans op onderkoeling groot met alle gevolgen van dien.

We twijfelen dan ook niet en nemen het hele gezelschap mee achter in het kusthulpverleningsvoertuig richting boothuis. Daar kunnen de jongens zich warm douchen en even op adem komen.

Dus hoe goed bedoeld ook: in geval van nood, wacht u op de gealarmeerde reddingsdiensten. Zij weten hoe ze moeten handelen, zodat erger voorkomen kan worden.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht