Bemanning De Koog en Oudeschild assisteren bij gezonken jacht

23 april 2017

Zondagmorgen 23 april beginnen er 's morgens berichten door te komen over een alarmering van buurtstations betreffende een gezonken jacht voor de kust van Vlieland. De collega's van stations De Cocksdorp, Vlieland en Terschelling zijn al gealarmeerd, evenals het kustwachtvliegtuig en een SAR helikopter.

Aan het begin van de middag gaan ook de piepers af voor de bemanning van station De Koog en Oudeschild. De Koog krijgt een alarmering voor het bergen van brokstukken en Oudeschild voor het gezonken jacht. Reddingboot Cornelis Dito vertrekt vanuit de haven van Oudeschild en voegt zich bij de zoekende eenheden op de noordzee, tussen Vlieland en Texel. Het kusthulpverleningsvoertuig Peter Kaan vertrekt vanuit de Koog met reddingboot Zalm richting het strand tussen paal 28 en de vuurtoren bij de Cocksdorp. Daar wordt de Zalm gelanceerd en volgt contact met de leidinggevende eenheid van Terschelling.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het betreft nog steeds een grote zoekactie naar twee opvarenden van het gezonken jacht. 's Morgens is daar al één persoon gevonden, die het helaas niet heeft overleefd en vermoed wordt dat er nog 2 personen te water zijn geraakt. De Cornelis Dito blijft in de noordelijke regionen en de Zalm maakt zoekslagen richting het zuiden.

Inmiddels is ook station Den Helder onderweg met 2 boten en een duikploeg aan boord. Zo zoeken alle reddingboten een gedeelte van het gebied af op het water en de kusthulpverleningsvoertuigen nemen het strand voor hun rekening.

Dan komt opeens het bericht dat na uitvoerig onderzoek blijkt dat de overleden persoon het enige bemanningslid aan boord was en het verder zoeken naar overlevenden gestaakt kan worden. Hierop wordt de actie door de kustwacht beeindigd. De ingezette eenheden zorgen nog voor het opruimen van de brokstukken en het wegslepen van het vernielde jacht om vervolgens allemaal terug te keren naar het station. Ook de Cornelis Dito en Zalm keren terug en liggen kort daarna afgetankt en schoongemaakt weer klaar voor de volgende inzet.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de berichtgeving van collega stations De Cocksdorp, Vlieland, Den Helder en Terschelling.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij