Nieuwjaarsreceptie KNRM Texel

Nieuwjaarsreceptie KNRM Texel

17 januari 2023

Zondag 15 januari heeft KNRM Texel haar nieuwjaarsreceptie gehouden in strandpaviljoen Paal 9. Na twee jaar kon het weer en kijken we terug op een goed bezochte receptie waarbij bijna alle bemanningsleden met partner of gezin aanwezig waren.

Voorzitter en burgemeester Michiel Uitdehaag blikt terug op het aantal acties afgelopen jaar. KNRM Texel kijkt terug op een druk jaar met 86 acties en 180 geredden. Net als het landelijke beeld een toename ten opzichte van 2021 toen er 61 acties werden uitgevoerd. Ook is er stilgestaan bij oud-redders die in de afgelopen twee jaren overleden zijn. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Daarnaast is vooruitgeblikt op het vlootplan. Het ziet er vooralsnog uit dat in 2023 de bootwagen van De Cocksdorp wordt vernieuwd en een jaar later wordt de Beursplein 5 vervangen door het nieuwe 'Van Wijk-type'. In 2026 wordt de Zalm van De Koog vervangen.  

Doordat we twee jaar geen nieuwjaarsreceptie hebben kunnen houden zijn er nu maar liefst zeventien bemanningsleden die de vrijwilligersmedaille voor openbare Orde en Veiligheid voor de jarenlange inzet in ontvangst mochten nemen. 

Jubilarissen
10 jaar: Robbert Postma, Joost Broekman en Andrew van der Slikke
15 jaar: Björn Witkamp, Florian Julius, Arjen Kiltz, Arnold Boon, Niels Kalis en Thijs Westerlaken
20 jaar: Bernhard Boks
25 jaar: Sandor Mantje, Cees Bakker, Dennis Eelman en Peter Betsema
30 jaar: Sidny van Zon en Martin Betsema
35 jaar: Rob Vinke 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is ook afscheid genomen van twee bemanningsleden. Jacobus Staal die 19 jaar actief was en Rob Vinke die maar liefst 35 jaar actief was voor de KNRM. Jacobus en Rob hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet als vrijwilliger van station De Koog.  

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij