Nachtelijk alarm voor reddingboot KNRM Oudeschild

23 juni 2018

Het was ruw wakker worden voor de bemanning van station Oudeschild-Texel... 's Nachts om 03.27 gaat het alarm voor een zeiljacht in problemen.

Op de Waddenzee is op dat moment de YSY Ronde om Noord Holland gaande, een zeilwedstrijd rond de kop van Noord Holland.

Op vaarwater Texelstroom, ter hoogte van de T21, ligt een zeiljacht met motorproblemen. De reddingboot Cornelis Dito rukt uit en ligt in korte tijd naast het zeiljacht Watermark. Deze heeft problemen met de accu's, waardoor er aan boord geen stroom meer is voor verlichting en navigatie.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het zeiljacht gaat op sleeptouw en wordt voor de haven van Oudeschild langszij genomen. Daar wordt het in de haven veilig afgemeerd. De Cornelis Dito keert terug naar het boothuis en de bemanning gaat weer huiswaarts in de hoop nog een klein restje slaap te pakken voor de dag weer begint.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij