KNRM Texel-Oudeschild helpt drooggevallen Watergeus

20 juli 2018

Vlak voor de reguliere oefenavond, gaat donderdag om 18.45 het alarm voor de reddingboot van KNRM Texel-Oudeschild.

Op het Malzwin is het zeiljacht Watergeus drooggevallen, met aan boord een man, vrouw, kind en hond. Reddingboot Cornelis Dito vaart vanuit Oudeschild richting het Malzwin en ondertussen zijn ook de collega's van Den Helder met de Joke Dijkstra onderweg.

Bij het jacht aangekomen blijkt al snel dat lostrekken geen zin heeft, aangezien het jachtje te droog ligt. Besloten wordt dit later op de avond nogmaals te bekijken. De Joke Dijkstra neemt de opvarenden van het jacht mee naar Oudeschild, waar zij het opkomend tij af wachten.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Rond 21.45 vaart de Cornelis Dito nogmaals uit om het jacht los te trekken en ditmaal met succes. Het wordt op sleeptouw genomen en netjes afgemeerd in de haven van Oudeschild.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij