Skip to main content

KNRM voor ambulance assistentie in natuurgebied de Slufter

Datum: zondag 03 juni 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Zondagmiddag gaat het alarm voor station de Koog. Ambulanceassistentie in natuurgebied de Slufter.

Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) treft de ambulance bij de voetgangerstrap onder aan de dijk. Twee KNRMers gaan met portofoon alvast te voet de Slufter in, terwijl de ambulance het KHV volgt richting de Muyweg waar de ambulance wordt geparkeerd en de tocht verder gaat. Het zou gaan om een persoon die onderuit gegaan is in de Slufter richting de duinen bij het strand. Het slachtoffer kan niet meer staan of lopen, maar gelukkig vernemen we dat er een medicus bij is.

Na ruim een kwartiertje rijden komen we bij de betreffende persoon aan. Het ambulancepersoneel zorgt er voor dat het slachtoffer gestabilisseerd wordt zodat deze op de brancard in het KHV kan.

Dan is het stapvoets terugrijden, aangezien ieder hobbeltje voelbaar is voor het slachtoffer. Na een langzame terugreis wordt het slachtoffer overgedragen in de ambulance, waarna deze richting ziekenhuis gaat.

Het KHV zorgt er voor dat het resterende gezelschap teruggebracht wordt naar hun auto en na bijna twee uur staat alles weer in het boothuis. Klaar voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.