KNRM voor ambulance assistentie in natuurgebied de Slufter

3 juni 2018

Zondagmiddag gaat het alarm voor station de Koog. Ambulanceassistentie in natuurgebied de Slufter.

Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) treft de ambulance bij de voetgangerstrap onder aan de dijk. Twee KNRMers gaan met portofoon alvast te voet de Slufter in, terwijl de ambulance het KHV volgt richting de Muyweg waar de ambulance wordt geparkeerd en de tocht verder gaat. Het zou gaan om een persoon die onderuit gegaan is in de Slufter richting de duinen bij het strand. Het slachtoffer kan niet meer staan of lopen, maar gelukkig vernemen we dat er een medicus bij is.

Na ruim een kwartiertje rijden komen we bij de betreffende persoon aan. Het ambulancepersoneel zorgt er voor dat het slachtoffer gestabilisseerd wordt zodat deze op de brancard in het KHV kan.

Dan is het stapvoets terugrijden, aangezien ieder hobbeltje voelbaar is voor het slachtoffer. Na een langzame terugreis wordt het slachtoffer overgedragen in de ambulance, waarna deze richting ziekenhuis gaat.

Het KHV zorgt er voor dat het resterende gezelschap teruggebracht wordt naar hun auto en na bijna twee uur staat alles weer in het boothuis. Klaar voor de volgende inzet.