Skip to main content

Jacht loopt vast op zandbank, reddingboot Cornelis Dito assisteert

Datum: zaterdag 26 mei 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Zaterdagmorgen 26 mei,rond kwart voor 10, gaat de pieper voor de bemanning van station Oudeschild.

Door de harde oostenwind en de lopende ebstroom is een zeiljacht verdaagd en buiten de betonning van het vaarwater terecht gekomen. Hierop loopt het vast op de ondiepte bij het Scheer. Zelfs met de geringe diepgang van reddingboot Cornelis Dito lukt het de bemanning niet om dichtbij te komen.

Hierop gaat men overboord om al wadend de sleepverbinding over te brengen. Na enige moeite komt het zeiljacht dan toch los. Het jacht, met 2 opvarenden en een hond aan boord, was op weg van Den Oever richting Oudeschild-Texel.

De Cornelis Dito sleept het jacht de haven van Oudeschild binnen, waarna het op eigen kracht onder begeleiding zijn weg vindt naar de jachthaven. De bemanning neemt afscheid van de dankbare opvarenden en keert terug richting station, klaar voor de volgende alarmering.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.