Jacht loopt vast op zandbank, reddingboot Cornelis Dito assisteert

26 mei 2018

Zaterdagmorgen 26 mei,rond kwart voor 10, gaat de pieper voor de bemanning van station Oudeschild.

Door de harde oostenwind en de lopende ebstroom is een zeiljacht verdaagd en buiten de betonning van het vaarwater terecht gekomen. Hierop loopt het vast op de ondiepte bij het Scheer. Zelfs met de geringe diepgang van reddingboot Cornelis Dito lukt het de bemanning niet om dichtbij te komen.

Hierop gaat men overboord om al wadend de sleepverbinding over te brengen. Na enige moeite komt het zeiljacht dan toch los. Het jacht, met 2 opvarenden en een hond aan boord, was op weg van Den Oever richting Oudeschild-Texel.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De Cornelis Dito sleept het jacht de haven van Oudeschild binnen, waarna het op eigen kracht onder begeleiding zijn weg vindt naar de jachthaven. De bemanning neemt afscheid van de dankbare opvarenden en keert terug richting station, klaar voor de volgende alarmering.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij