Skip to main content

KNRM De Koog en Oudeschild gealarmeerd na Burgernet melding

Datum: zondag 07 april 2019 | Sectie: De Koog - Texel

KNRM stations de Koog en Oudeschild zijn, samen met andere hulpdiensten, zondagmiddag gealarmeerd na een Burgernet melding.

Net na de middag komt via burgernet een melding binnen van een vermist persoon.Kort daarop gaan de piepers van de bemanning. Er is een verwarde man vermist in de omgeving van Den Hoorn. Men heeft een tas en kleding gevonden maar verder is er weinig informatie. Er is direct groot opgeschaald: een SAR heli, politie eenheden, kusthulpverleningsvoertuig en reddingboten. Vanuit de Koog vertrekt het KHV met reddingboot Zalm, vanuit Oudeschild de Cornelis Dito en vanuit Den Helder de collega's van reddingboot Joke Dijkstra.

Het betreft een groot zoekgebied. De Joke Dijkstra en Cornelis Dito zoeken langs de kust, de SAR heli boven het duingebied bij de veerboot en eenheden van het KHV gaan te voet diverse routes aflopen. Een signalement met foto wordt meegestuurd. Ook de politieheli is inmiddels onderweg naar Texel.

Na een uur zoeken wordt de man gesignaleerd door de KNRM mensen die hem aantreffen bij het Licht van Troost, op de dijk langs de mokbaai. De man wordt door de politie aangesproken en hij blijkt de gezochte persoon te zijn.

Hiermee eindigt voor alle eenheden de inzet en kan de zoekactie beeindigd worden.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.