KNRM De Koog en Oudeschild gealarmeerd na Burgernet melding

7 april 2019

KNRM stations de Koog en Oudeschild zijn, samen met andere hulpdiensten, zondagmiddag gealarmeerd na een Burgernet melding.

Net na de middag komt via burgernet een melding binnen van een vermist persoon.Kort daarop gaan de piepers van de bemanning. Er is een verwarde man vermist in de omgeving van Den Hoorn. Men heeft een tas en kleding gevonden maar verder is er weinig informatie. Er is direct groot opgeschaald: een SAR heli, politie eenheden, kusthulpverleningsvoertuig en reddingboten. Vanuit de Koog vertrekt het KHV met reddingboot Zalm, vanuit Oudeschild de Cornelis Dito en vanuit Den Helder de collega's van reddingboot Joke Dijkstra.

Het betreft een groot zoekgebied. De Joke Dijkstra en Cornelis Dito zoeken langs de kust, de SAR heli boven het duingebied bij de veerboot en eenheden van het KHV gaan te voet diverse routes aflopen. Een signalement met foto wordt meegestuurd. Ook de politieheli is inmiddels onderweg naar Texel.

Na een uur zoeken wordt de man gesignaleerd door de KNRM mensen die hem aantreffen bij het Licht van Troost, op de dijk langs de mokbaai. De man wordt door de politie aangesproken en hij blijkt de gezochte persoon te zijn.

Hiermee eindigt voor alle eenheden de inzet en kan de zoekactie beeindigd worden.