Skip to main content

Drukke paasmiddag voor KNRM Oudeschild-Texel

Datum: zondag 21 april 2019 | Sectie: De Koog - Texel

Pasen of niet, het reddingwerk gaat gewoon door. Zo ook voor de bemanning van reddingboot Cornelis Dito uit Oudeschild. Zij werden twee keer in korte tijd gealarmeerd tijdens eerste paasdag.

Het eerste alarm ging af om 12.52 en betrof de melding "zwemmer vermist" Hiervoor werden ook de reddingboten van collegastations Den Helder, Petten en Callantsoog gealarmeerd, samen met de kusthulpverleningsvoertuigen van Petten, Calantsoog en de SAR heli coastguard 06.

De zwemmer was te water gegaan bij paal 1 en al enige tijd zoek. Nadat de diverse reddingboten zoekslagen hadden gemaakt, vond de reddingboot Joke Dijkstra de zwemmer ruim 2,5 mijl uit de kant vandaan. Na de zwemmer aan boord te hebben genomen, is vanuit de SAR heli een medic neergelaten op de reddingboot en is deze met spoed naar de haven van Den Helder gevaren. Hier stond ambulance en traumaheli gereed.

Hierop kon de bemanning van de Cornelis Dito retour naar Texel. Toen kwam de 2e alarmering om 14.28 voor een vaartuig aan de grond. Zeilboot Nynke had bij het Visjagersgaatje de bocht te krap genomen en daarop vastgelopen. Het 7 meter lange zeilbootje was onderweg van Den Oever naar Oudeschild met twee volwassenen en een kind. De bemanning heeft het zeiljacht losgetrokken en op sleep genomen naar Oudeschild.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.