Prio 1 Omgeslagen vaartuig Vliehors

23 april 2017
terschelling west

Op zondag om 09.45 uur komt op de verkeerscentrale Brandaris de melding van een omgeslagen jacht in de branding noord van de Vliehors binnen via een strandjutter aldaar.De wind waait Noordwest 5 en de significante golfhoogte is 2.20m.Vanaf dat moment worden alle omliggende reddingstations gealarmeerd en zelfs een helikopter wordt ingeschakeld.

De reddingboten van Cocksdorp, Vlieland, en Terschelling en het kusthulpverleningsvoertuig van Vlieland worden gealarmeerd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Beursplein 5 is als eerste op de plek des onheils en vindt de motorsailer nog net met een stuk van het stuurhuis drijvend boven de waterlijn.

Spoedig volgen alle andere reddingboten op de locatie en starten met de zoekactie naar de opvarenden.

Al snel wordt er een zwemvest gevonden en allerlei losdrijvend materiaal die uit het jacht is gedreven.

Nadat de helikopter is gearriveerd wordt er een drenkeling gevonden, later bericht de helikopterbemanning dat de persoon is overleden.

De zoekactie gaat door omdat het niet zeker is hoeveel personen er aan boord waren.Inmiddels heeft reddingboot Beursplein 5 het jacht op sleep genomen om het naar strand te slepen.

De reddingboot van Den Helder wordt ook gealarmeerd en gaat met duikers onderweg om te kijken of er zich nog opvarenden in het jacht bevinden.Oudeschild wordt ook gealarmeerd.

Om 14.35 uur, nadat het zeker is dat de man alleen aan boord was, wordt de zoekactie beeindigd.

Alle reddingboten keren terug naar hun station en het jacht wordt geborgen op Vlieland.

De Noordergronden en de branding boven de eilanden is een zeer gevaarlijk gebied waar al veel schepen zijn vergaan en zeelui zijn gebleven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij