KNRM in Oorlogstijd

4 mei 2017

De KNRM bestaat sinds 1824 en heeft roerige tijden gekend. Zo ook tijdens de oorlogsjaren. Vriend en vijand:
Tijdens de oorlogsjarenvoeren de reddingboten van de reddingmaatschappij meer dan 800 keer uit. Daarbij werden ruim 1200 personen gered, zowel vriend als vijand. Talloze keren werden de redders geconfronteerd met stoffelijke overschotten van omgekomen militairen.

Ondanks de zware tijd bleven vrijwilligers beschikbaar voor het reddingswerk. De redders stonden vaak onder grote druk, weliswaar voeren ze de rode kruisvlag maar dat bood geen garantie tegen luchtaanvallen of inmenging door de bezetter. Ook moesten de redders regelmatig door een deel van de Noordzee kruisen waar zeemijnen onder de waterlijn dreven, om anderen te redden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ook in deze vredestijd staan al onze vrijwilligers dag en nacht en bij mooi maar ook zwaar weer voor u klaar. Steun ons en word donateur.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij