Skip to main content

KNRM Terschelling Paal 8 gealarmeerd voor rafts in problemen

Datum: dinsdag 25 september 2018 | Sectie: Terschelling Paal 8

Vanmiddag heeft de Kustwacht KNRM Terschelling Paal 8 gealarmeerd voor twee 10-persoons rafts die in de problemen waren geraakt. In de branding boven het eiland was één van de twee rafts omgeslagen, uit de andere raft waren personen te water geraakt en konden niet meer aan boord worden genomen. De in totaal 20 personen zijn al dan niet in een raft op eigen kracht of met hulp van elkaar uit het water gekomen. Van een aantal personen was de toestand kritiek.

KNRM-reddingboot Frans Hogewind is gelanceerd om er zeker van te zijn dat er geen personen meer in de branding dreven. Dit was gelukkig niet het geval. Op het strand hebben de KNRM-vrijwilligers samen met de twee ambulances eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Via twee trauma- en een Waddenhelikopter zijn binnen korte tijd drie slachtoffers naar ziekenhuizen aan de wal afgevoerd. Later zijn in nog twee helikopterritten nog vier slachtoffers afgevoerd naar ziekenhuizen. Een aantal slachtoffers is met het kusthulpverleningsvoertuig meegenomen naar het KNRM-reddingstation van Paal 8 om al dan niet onder de douche op te warmen.

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.