Skip to main content

Henk Spanjer wint IMRF Lifetime Achievement Award

Datum: woensdag 19 oktober 2022 | Sectie: Terschelling Paal 8

Vandaag is bekend geworden dat Henk Spanjer de “Lifetime Achievement Award” van de International Maritime Rescue Federation (IMRF) heeft gekregen vanwege zijn jarenlange inzet voor-, en bijdragen aan de maritieme veiligheid.

De IMRF is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de verbetering en ontwikkeling van maritieme opsporings- en reddingscapaciteit over de hele wereld.

Henk Spanjer werkt aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling, waar hij tijdens zijn lange carrière ontelbare studenten opgeleid en voorbereid heeft op een zeemansbestaan. Hij houdt zich onder andere bezig met lessen in Maritieme Communicatie (Marcom) en Basic safety en hij heeft meegewerkt aan een aantal EU-projecten die bijdragen aan veiligheid op zee en die het veiligheidsbewustzijn verhogen. Ook is Henk al jarenlang lid van de IASST, de overkoepelende organisatie voor training in overleven op zee en sinds kort is hij zelfs voorzitter geworden van de organisatie.

In zijn vrijetijd is Henk Spanjer al sinds 1997 vrijwilliger bij reddingstation Terschelling Paal 8 van de KNRM. Sinds 2004 was hij plaatsvervangend schipper en van 2011 tot oktober 2022 was hij eerste schipper van het reddingstation.

Henk heeft een enorm netwerk om zich heen, waarbij werk en vrijetijd naadloos in elkaar overlopen en de activiteiten elkaar versterken en aanvullen. Daarom heeft Henk Spanjer de Lifetime Achievement Award meer dan verdiend. Henk Spanjer is een persoon die ervoor gekozen heeft zijn leven te wijden aan het helpen en redden van mensen in nood op zee, maar ook om toekomstig zeevarenden op te leiden, zodat ze niet gered hoeven te worden.

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.