Skip to main content

Zwemmers in de problemen

Datum: vrijdag 11 augustus 2017 | Sectie: Ter Heijde

Den Haag / Monster - Even na één uur, afgelopen Vrijdag, ontvingen de hulpdiensten een melding dat meerdere zwemmers in problemen zouden zijn. Zij zouden zich in zee bij de Zandmotor op de grens van Monster en Den Haag bevinden. Hierop zijn de reddingsbrigades Monster, 's-Gravenzande en Den Haag, de KNRM-boten van Ter Heijde en Scheveningen en eenheden van de Brandweer ter plaatse gegaan. De hulp van de traumahelikopter is eveneens ingeschakeld.

Eenmaal ter plaatse werden twee personen aangetroffen, één had zich op eigen kracht in veiligheid kunnen brengen. De andere persoon is door de reddingsbrigade in kritieke toestand uit zee gehaald, waarna meteen gestart is met reanimatie. Helaas mocht deze hulp niet meer baten voor het slachtoffer. De aanwezige familie is direct geïnformeerd over deze tragische afloop.

De zee is de afgelopen dagen onbetrouwbaarder door het slechtere weer. Een incident als dit maakt weer duidelijk dat de zee een aantal gevaren kent. Het advies van de reddingsbrigades is om geen onnodige risico’s te nemen, in bewaakt gebied te zwemmen en te letten op de strandvlaggen van de reddingsbrigade.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.