Begeleiding motorsailor

19 augustus 2017
ter heijde

Tijdens onze wekelijkse oefening met de reddingboot George Dijkstra op zaterdagochtend kregen we vanuit KNRM-station Hoek van Holland het verzoek om assistentie te verlenen.

Reddingboot Jeanine Parqui van Hoek van Holland was al enige tijd bezig met een actie. Ivm wissel van bemanning gingen ze retour station.
Een lid van hun bemanning is ter plaatse gebleven op de boot met problemen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het betrof een motorsailor die begeleidt moest worden vanuit het Ankergebied naar de Berghaven.

Al vanaf gisterenavond 23.00 uur waren de collega's van KNRM Westkapelle aan het werk om deze boot met oa motorproblemen te verslepen naar Neeltje Jans. De omstandigheden op zee waren zo slecht dat de sleepverbinding brak.
Om verdere schade te voorkomen is er voor gekozen het bootje, wat nog wel kon zeilen, te begeleiden. De beste optie was koers naar Hoek van Holland. Na een paar uur is de reddingboot Jeanine Parqui opgeroepen om de begeleiding over te nemen van reddingboot Uly die om 07.15 uur weer terug was op het strand van Westkapelle.

Toen de Jeanine Parqui weer ter plaatse was hebben we gezamenlijk de
motorsailor begeleidt. Ter hoogte van de scheidingston nieuwe Waterweg/Callandkanaal zijn 2 bemanningsleden van
de George Dijkstra overgestapt op de Jeanine Parqui. De motorsailor is hier langszij genomen en veilig naar de Berghaven gebracht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij