HOME

Uitreiking Vrijwilligersprijs - Westlandse Loftrompet 2016

30-03-2017Monster

Afgelopen donderdagavond 30 maart ontving KNRM Ter Heijde de loftrompet 2016 uit handen van wethouder Marga de Goeij van Gemeente Westland, tijdens een goedverzorgde en gezellige bijeenkomst bij Koppert Cress in Monster.
 
De Loftrompet is “de vrijwilligersprijs” van de Gemeente Westland die zij jaarlijkse uitreikt aan een organisatie die gerund wordt door vrijwilligers.
Het feit dat we begin Maart verrast werden door de nominatie was al een eer op zich. En dat je dan ook nog met deze prijs naar huis gaat is natuurlijk echt super en een opsteker voor alle vrijwilligers van het station.

Juryrapport:
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Ter Heijde staat 24 uur per dag / 7 dagen per week paraat om de veiligheid op zee voor de Westlandse kust te waarborgen. Zijn er mensen of dieren in nood? Bij nacht en ontij schieten de vrijwilligers van de KNRM Ter Heijde in actie om hen te helpen en redden.

De vrijwilligers van de reddingsbrigade rukken zo’n veertig á vijftig keer per jaar uit, voor allerhande situaties: omgeslagen zeiljachten, brand op schepen, drenkelingen, vermissingen, surfers in nood en gestrande dieren. Binnen vijftien minuten is de brigade op locatie. Buiten de acties wordt er getraind: tweemaal per week komen de leden bijeen voor oefening en opleiding. Ondanks het 192-jarig bestaan, gaat de KNRM met haar tijd mee. Het modernste materieel voorhanden, een prachtig boothuis, zeker te danken aan alle donateurs, giften en legaten.

Al 192 jaar zijn de vrijwillige redders, de bijdragen van donateurs en de kosteloze hulpverlening een fundament onder de veiligheid van onze kust. De KNRM zorgt zelf voor de opleiding, en zijn daarmee in staat zelf hun doelen te verwezenlijken. De vrijwilligers zijn uniek, insiders noemen hen ook wel opstappers. In gevaarlijke omstandigheden trekken zij erop uit om anderen te helpen. In het donker, met windkracht negen en met golven van vier meter hoog doen zij hun werk. Ben je vrijwilliger bij de KNRM, dan ben je een held.

Dit brengt de jury ertoe de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Ter Heijde de Loftrompet 2016 toe te kennen.

 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht