KNRM ter Heijde en Hoek van Holland redden zeilboot van ondergang

16 augustus 2019

Vrijdagmiddag 16 augustus even na twaalf uur werd er een Mayday opgevangen voor de Hoekse kust. Een passerende coaster had eerst contact met het zeiljacht dat water maakte op ongeveer 1 mijl Noordwest van de Noorder paddenstoel. De coaster bleef stand-by liggen tot de KNRM reddingboten waren gearriveerd en een kustwachtvliegtuig hield vanuit de lucht een oogje in het zeil.

De KNRM reddingstations Hoek van Holland en Ter Heijde werden om 12.30 uur gealarmeerd door het kustwachtcentrum. Om 12.50 uur waren de KNRM reddingboten George Dijkstra en Jeanine Parqui ter plaatse waarna direct een pomp werd overgezet met opstappers. De 2 Franse opvarenden, een man en vrouw werden gelijk gerustgesteld. Er bleek een flinke lekkage onderin het schip te zijn, waarop een 2e pomp werd aangesloten om het overtollige water te verwijderen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het zeiljacht moest het water uit omdat het zonder pompen zou zinken. Dat heeft de schipper kunnen regelen in Scheveningen. De George Dijkstra bleef langszij het zeiljacht, terwijl de KNRM reddingboot Jeanine Parqui het span op sleeptouw nam. Rond 15.00 uur kwam deze combinatie aan in de haven van Scheveningen. Nadat het schip gelift was bleek hoe groot het gat in de romp was en dat door de inzet van 2 KNRM boten de ondergang van dit zeiljacht is voorkomen.

De opvarenden werden opgevangen in het boothuis van de KNRM in Scheveningen. Daar bedankten zij hun Hoekse en Heijdse redders uitvoerig.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij