Intensieve zoektocht naar vermiste zwemmer

Intensieve zoektocht naar vermiste zwemmer

2 augustus 2020
Ter Heijde

Op vrijdagavond rond 19:00 gaan de piepers van de KNRM-vrijwilligers af. Zwemmers in problemen in zee bij de Zandmotor in Monster! Op het moment dat de KNRM bemanning van de George Dijkstra en het Kust hulpverlenings voertuig op de plek arriveren, zijn er al twee zwemmers door een strandgast gered in samenwerking met de Monsterse reddingsbrigade. Een derde zwemmer is dan nog vermist en meer hulpdiensten zoals KNRM Scheveningen, politiehelikopter, SAR helikopter, brandweer en andere reddingsbrigades sluiten aan in de zoektocht. Vanaf het water, vanuit de lucht en vanaf het strand wordt met vele eenheden gezocht. Onder leiding van de reddingsbrigade worden strandgangers gevraagd om in linie door de branding te lopen, op zoek naar de vermiste zwemmer. Helaas tevergeefs. nadat de duisternis is ingevallen, wordt de zoekactie beïndigd rond 23:00 uur.

Op zaterdagochtend wordt om 5:00 uur de zoektocht hervat door reddingsbrigades en KNRM stations Ter Heijde, Scheveningen en Hoek van Holland. Rond het middaguur komt er bij de George Dijkstra van Ter Heijde een dregteam aan boord. Aan boord van de boot van Hoek van Holland ondersteunt een sonar team van de landelijk politie onderwater zoekingen de zoektocht. En vanuit de lucht blijft een Kustwachtvliegtuig over het zoekgebied meespeuren. Ondanks deze inzet, wordt de zwemmer niet gevonden en wordt het zoeken gestaakt rond 16:00 uur.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op zondagochtend 7:00 uur wordt de walploeg van KNRM Ter Heijde wederom gepiept. De zee heeft het lichaam terug gegeven en wandelaars hebben het  gevonden op de zandmotor. De politie verzoekt het KNRM team om het lichaam te bergen.

Hiermee komt een einde aan een lange intensieve zoektocht en de onzekerheid voor de familie van de zwemmer. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies.

 

Fotocredits: Daan vd Ende www.regio15.nl 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij