Skip to main content

Druk weekend voor KNRM Stellendam

Datum: zaterdag 11 juli 2015 | Sectie: Stellendam

Man van boord gehaald met hartklachten en diverse andere acties tijdens weekend.

Zaterdag 11 juli 2015

De dag van de 4-jaarlijkse vlaggetjesdag in Stellendam. Diverse kotters en heel veel mensen waren te vinden rondom de binnenhaven van Stellendam.

Om 14 uur vond de jaarlijkse vlootschouw plaats waarbij er met ongeveer 30 schepen op het Haringvliet gevaren werd. Ter ondersteuning van de KNRM waren reddingboten Antoinette en Neeltje Struijs van Stellendam en de reddingboot Baron van Lynden van Ouddorp aanwezig. Van de Hellevoetse Reddingsbrigade was een vlet aanwezig.

Net aan het begin van de vlootschouw kreeg reddingboot Antoinette het verzoek om met spoed een man met hartklachten van de SL-3 te halen. De man is door de dokter onderzocht, behandeld en ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis.

Zondag 12 juli 2015

Rond 13.00 uur kwam het verzoek of reddingboot Neeltje Struijs hulp kon geven aan een zeiljacht. Het zeiljacht had een niet goed werkend roer en door de wind en golfslag kon hij niet goed de haven van Hellevoetsluis binnenkomen. Ter plaatse werd de zeilboot op sleeptouw genomen door een hulpvaardige zeilboot van de zeilschool. De zeilboot werd van hen overgenomen en het jacht kon veilig in de Heliushaven afgemeerd worden.

Eind van de middag ging opnieuw de pager af en nu voor een zeilboot aan de grond op het Haringvliet. Het bleek te gaan om een zeilboot van rond de 7 meter die op en over de strekdam gegaan was nabij de Heliushaven van Hellevoetsluis. In samenwerking met de Reddingsbrigade van Hellevoetsluis werd een sleepverbinding gemaakt en de boot naar de haven gesleept. De opvarenden werden aan boord genomen. Het zeiljacht bleek flink beschadigd te zijn door de strekdam.

Rond 20.00 uur werd de bemanning van de Antoinette verzocht om met prio 1 naar een zeilboot te gaan die aan de grond zat in Het Slijkgat, net buiten de haven van Stellendam. Door de wind dreigde deze verder op de zandbank te gaan maar dit werd voorkomen door snel een sleepverbinding te maken en het jacht naar de haven van Stellendam te slepen.

Actie: 2015-29 t/m 31

Stellendam

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.