Skip to main content

KNRM Schiermonnikoog kijkt terug op een enerverend 2022!

Datum: vrijdag 30 december 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

KNRM Station Schiermonnikoog kijkt terug op een enerverend jaar. Door het verdwijnen van de coronamaatregelen was er meer mogelijk maar was ook  meer werk te doen voor de KNRM.

In 2022 heeft het Station Schiermonnikoog:
- 30 patiënten veilig naar de wal gebracht
- Meer dan 10 maal de veearts over gebracht
- Ruim 30 reddingsacties gedaan
- Meer dan 10 zoekacties en overige inzetten gedaan.

Ook op andere gebieden gebeurde er veel. Er is een gedenkplaat bij de Veerdam onthuld voor de 3 omgekomen redders in 1911 en 1921. Daar werd ook stilgestaan bij de gevaren die KNRM’ers lopen bij het redden en helpen van anderen.

In 2022 zijn 7 nieuwe opstappers op proef aangesteld, hun opleiding is gestart. Naast de 2 vaste wekelijkse oefenavonden hebben veel vrijwilligers cursussen gevolgd zodat het opleidingsniveau volledig up-to-date is.

In het kader van kennis, vertrouwen, communicatie en samenwerking werden werkbezoeken en oefeningen afgelegd bij de Vuurtoren, de Brandweer en het Sigma-team. Een gezellige BBQ bij Restaurant Noderstraun, door de gemeente aan alle hulpverleningsvrijwilligers aangeboden, was de afsluiting van deze leerzame werkbezoeken.

Met Wagenborg Passagiersdiensten is ook een oefening gehouden. Onder anderen ‘Hoe samen te werken’ en ‘Helpen bij een ongeluk op de veerdienst’ waren doelen van deze interessante oefening.

Op de Struunmarkten is de KNRM aanwezig geweest met boot en vrijwilligers om uitleg over het werk van de KNRM te geven.

Al deze activiteiten vonden plaats naast de jaarlijkse activiteiten die ook weer konden plaatsvinden, zoals de Nationale Reddingbootdag en de Trouwe Donateursdag voor donateurs die 50 of meer jaren donateur zijn.

Zoals u wellicht weet is de KNRM volledig afhankelijk van donaties en giften.
In 2023 staan we weer voor u klaar en waarderen het dat u donateur van de KNRM bent of wordt.

Als donateur wordt u Redder aan de Wal en ontvangt u de exclusieve voordelen zoals het magazine ‘De Reddingboot’ (3x per jaar) en kunt u meevaren op de Reddingbootdag. Deze dag staat in 2023 gepland op zaterdag 13 mei dus die datum kunt u alvast in uw agenda opnemen. Wij\ waarderen uw komst op die dag zeer!

Wij wensen u een heel goed en veilig 2023.

KNRM Station Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.