Wim Plugge onderscheiden tijdens nieuwjaarsreceptie

9 januari 2015

Tijdens een gezellige en goed bezochte nieuwjaarsreceptie van KNRM-station Scheveningen heeft vrijdagavond 9 januari Wim Plugge een medaille en bijbehorende oorkonde ontvangen.

Wim heeft zich de afgelopen 10 jaar ingezet voor de KNRM en was betrokken bij talloze reddingsoperaties, waarbij veel mensen die zich in een levensbedreigende situatie bevonden een helpende hand werd toegestoken. De onderscheiding, de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid, werd aan Wim uitgereikt en opgespeld door Henk Grootveld, voorzitter van de plaatselijke commissie van het Scheveningse reddingstation.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak blikte Henk terug op de gebeurtenissen van het jaar 2014. Hij stond stil bij het aantal acties en het groot aantal geredde personen. Ook dankte hij allen die de KNRM een warm hart toedragen en het reddingwerk steunen in woord en daad. Zo noemde hij onder andere de Stichting Klem Labrijn, het Steunfonds Scheveningen, de Scheveningse KNRM Reders en de Stichting Van Rees Klatte. Tijdens de toespraak werd aan KNRM Scheveningen ook een cheque ter waarde van € 250,- overhandigd van de RIB school Scheveningen en werd het bunkerbootje van de AquaJutters ingeleverd.

Aan het eind van zijn toespraak toastte Henk op het komende jaar waarbij hij de wens uitsprak voor een behouden vaart voor de reddingboten van de KNRM.