Skip to main content

Vier keer alarm voor KNRM-station Scheveningen

Datum: vrijdag 06 maart 2015 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen week is KNRM Scheveningen vier maal gealarmeerd voor calamiteiten in en om het water.

Op vrijdagmiddag gingen de piepers voor een dier in problemen. De melder dacht een walvis voor de kust van Scheveningen te hebben gezien. Het Kusthulpverleningsvoertuig (de KHV-truck) reed het strand op en al snel bleek het te gaan om de deels boven water drijvende zinkerleiding die daar voor de strandsuppletie ligt.

Op zaterdagmorgen werd er alarm gemaakt voor een kitesurfer ten noorden van de Zandmotor. Bij aankomst van reddingboten Christien en Beluga kon de surfer zijn uitrusting laten gaan en op eigen kracht het strand bereiken. Zijn uitrusting werd door de Christien geborgen en met de Beluga naar het strand gebracht.

Op zondagmorgen werd er alarm gegeven voor een hond die ter hoogte van Kijkduin niet meer zelf uit de zee leek te kunnen komen. Voordat de reddingboten waren uitgevaren bleek het dier al zelf aan land te zijn gekomen en werd het alarm ingetrokken.

Op zondagmiddag kwam het vierde alarm van de week. Ditmaal voor een kitesurfer ten noorden van de wandelpier die zijn kite niet meer de lucht in kreeg en hierdoor niet meer naar de kant kon komen. De surfer werd door de Beluga uit het water gehaald en werd, samen met zijn uitrusting, naar het strand gebracht, waar de KHV-bemanning hem opving en wegbracht.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.