Skip to main content

Viskotter met motorstoring

Datum: dinsdag 05 januari 2016 | Sectie: Scheveningen

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari werd om kwart voor drie alarm gegeven voor de Scheveningse KNRM bemanning.

De IJmuidense viskotter de IJM 368, Aletta, lag op ongeveer 9 mijl van de Scheveningse havenmonding met motorproblemen. Om niet met de stroom meegenomen te worden en een gevaar te vormen voor het drukke scheepvaart verkeer in de directe omgeving werd een anker gezet. Via de Kustwacht werd om assistentie van een reddingboot gevraagd en niet veel later voer de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu (Kitty) uit. Aangekomen bij de Aletta werd de sleeptros overgegeven en door de bemanning van de kotter belegd. Omdat het anker onmogelijk gehaald kon worden werd er aan de ankerlijn een boei bevestigd, zodat die opgemerkt kon worden door de overige scheepvaart en later geborgen kon worden.

Hierop keerde de Kitty met daarachter de Aletta terug naar Scheveningen, waar de IJM 368 om vijf uur ’s-ochtend kon worden afgemeerd aan de visafslag.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.