Skip to main content

Oud-schipper Jaap Pronk overleden

Datum: zaterdag 23 mei 2020 | Sectie: Scheveningen

Vrijdagochtend is onze oud-schipper Jaap Pronk geheel onverwachts en veel te jong overleden. 

Jaap heeft ruim veertig jaar voor de KNRM gewerkt. Eerst als opstapper bij station Scheveningen en later zeer vele jaren als ervaren beroepsschipper op verschillende reddingboten.

In de periode dat Jaap actief is geweest voor station Scheveningen nam hij deel aan 1896 reddingsacties, waarbij 2675 mensen werden gered en geholpen. Vele van deze reddingacties waren niet zonder gevaar en vonden plaats onder zware en risicovolle omstandigheden. Jaap kende het klappen van de zweep en beheerste het reddingwerk tot in de details. Jaap heeft het belang van de mens in nood op zee altijd boven zijn eigen belang gesteld. 

Als KNRM-vrijwilligers zijn we verslagen na het horen van dit bericht. Station Scheveningen en zijn vrijwilligers konden altijd op Jaap bouwen. Vele vrijwilligers heeft hij de fijne kneepjes van het reddingwerk bijgebracht. Daar zijn we hem erg dankbaar voor. We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, andere familie, vrienden en kennissen enorm veel sterkte met dit grote verlies. 

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.