Skip to main content

KNRM Scheveningen ontvangt kunstwerk

Datum: dinsdag 09 mei 2023 | Sectie: Scheveningen

Onlangs heeft KNRM Scheveningen een kunstwerk ontvangen van de Stichting ABN AMRO Art & Heritage. Het gaat om een bronzen beeld uit 1947 van de kunstenaar Han Rehm (Rotterdam, 1908-1970). Het beeld representeert een vissersvrouw, zoals iedereen die van vroeger goed kent.

Het bronzen beeld was een geschenk van medewerkers van de Nutsspaarbank Scheveningen aan de leden van de directie bij de ingebruikname van het pand aan de Badhuiskade op Scheveningen. Door de sluiting van het ABN AMRO kantoor op Scheveningen, verdween het beeld in het depot van de Stichting ABN AMRO Art & Heritage. Door de inzet van diverse medewerkers heeft het beeld inmiddels een prachtige plek gekregen in het bemanningsverblijf in het nieuwe boothuis van reddingstation Scheveningen.

KNRM Scheveningen is erg trots dat dit bronzen beeld deze mooie, nieuwe plek heeft gekregen. Verhuisbedrijf Van der Geest heeft het snelle en professionele transport naar het boothuis tegen een sterk gereduceerd tarief uitgevoerd.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.