KNRM Scheveningen ontvangt kunstwerk

KNRM Scheveningen ontvangt kunstwerk

9 mei 2023

Onlangs heeft KNRM Scheveningen een kunstwerk ontvangen van de Stichting ABN AMRO Art & Heritage. Het gaat om een bronzen beeld uit 1947 van de kunstenaar Han Rehm (Rotterdam, 1908-1970). Het beeld representeert een vissersvrouw, zoals iedereen die van vroeger goed kent.

Het bronzen beeld was een geschenk van medewerkers van de Nutsspaarbank Scheveningen aan de leden van de directie bij de ingebruikname van het pand aan de Badhuiskade op Scheveningen. Door de sluiting van het ABN AMRO kantoor op Scheveningen, verdween het beeld in het depot van de Stichting ABN AMRO Art & Heritage. Door de inzet van diverse medewerkers heeft het beeld inmiddels een prachtige plek gekregen in het bemanningsverblijf in het nieuwe boothuis van reddingstation Scheveningen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

KNRM Scheveningen is erg trots dat dit bronzen beeld deze mooie, nieuwe plek heeft gekregen. Verhuisbedrijf Van der Geest heeft het snelle en professionele transport naar het boothuis tegen een sterk gereduceerd tarief uitgevoerd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij