Skip to main content

KNRM deze week gealarmeerd voor zeilers, surfer en visserij

Datum: zondag 26 juli 2015 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen week is KNRM-station Scheveningen een aantal maal gealarmeerd voor calamiteiten op het water.

Op dinsdagavond rond half twaalf gingen de piepers voor de trimaran Geckb. Deze was zonder verlichting of contact met de verkeerscentrale de haven binnen gezeild en had afgemeerd aan de damwand ter hoogte van Van der Zwan. Aangezien hij daar een gevaar voor de in- en uitgaande vaart vormde werd de reddingboot gealarmeerd. Het bleek dat de Geckb ten noorden van Hoek van Holland een touw in zijn schroef had gekregen en hierop zeilend richting Scheveningen was gegaan. Aangezien de trimaran, met 11 meter breedte, te breed was om naar de jachthaven te kunnen werd deze door de Kitty naar de 1e haven gesleept en afgemeerd.

Op woensdagavond om acht uur werd er alarm gegeven voor een kitesurfer in problemen op ongeveer 500 meter ten zuiden van het zuider havenhoofd. Reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Beluga gingen, samen met het kusthulpverleningsvoertuig, ter plaatse. Eenmaal op locatie bleek dat de surfer reeds veilig de kant had bereikt, waarop de actie werd beëindigd.

Tijdens de zomerstorm afgelopen zaterdag hebben twee vaartuigen om assistentie gevraagd bij het binnenlopen van de haven. Rond half tien betrof het een zeiljacht met motorproblemen. Deze is onder begeleiding zeilend de haven binnengekomen. Aan het begin van de middag verzocht ook de Deense viskotter SH-7 om assistentie, aangezien zij nog nooit met dergelijk weer de Scheveningse haven hadden binnen gevaren. Ook nu voer de Kitty Roosmale Nepveu de haven uit en begeleidde het schip veilig de haven in.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.