Skip to main content

Herdenking op zee omgekomen Scheveningse Zeelieden

Datum: vrijdag 02 juni 2017 | Sectie: Scheveningen

Vrijdagavond 2 juni was KNRM Scheveningen vertegenwoordigd in de Oude Kerk tijdens de herdenking van de op zee omgekomen Scheveningse Zeelieden.

Tijdens deze herdenking, die dit jaar voor de 21e keer werd gehouden, werd er speciaal aandacht besteed aan de nagedachtenis van de omgekomen Scheveningse vissers van de SCH 384 de Twee Maria,s en aan het overlijden van een opvarende aan boord van de SCH 54, de Oceaan IX.

De Twee Maria,s verging in 1911 tijdens een zware storm. Hierbij verloren alle 11 opvarenden het leven. In 1968 overleed aan boord van de Oceaan IX Albertus Vink aan een maagbloeding.

De herdenking werd geleid door ds. Van Harten en leden van de zanggroep De Zingende Zeelui en de mannengroep Ons Centrum, zongen liederen in de kerk.

Vanuit de kerk werd om ongeveer 19.45 uur een stoet gevormd die onder klokgelui naar het monument van de Vissersvrouw op de boulevard wandelde. Daar hield de burgemeester van Den Haag, mevrouw Krikke, een korte toespraak en werd er een gedicht voorgedragen. Nadat er een minuut stilte in acht was genomen werden er kransen en bloemen bij het monument gelegd.

Namens de KNRM werd er een krans gelegd door Chantal Kotte, Hugo Pronk en Henk Grootveld.

Tijdens deze plechtigheid lag de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu op zee voor het monument en stond het kusthulpverleningsvoertuig op de boulevard als eerbetoon aan de gebleven vissers.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.