Skip to main content

Elke dag alarm voor KNRM in week voor Vlaggetjesdag

Datum: zondag 18 juni 2017 | Sectie: Scheveningen

In de week voor Vlaggetjesdag is KNRM station Scheveningen elke dag van de week gealarmeerd voor calamiteiten op of rond het water en traden de vrijwilligers 13 keer aan voor een verscheidenheid aan calamiteiten.

Op maandag werd er alarm gegeven voor een surfer ter hoogte van Kijkduin, welke uiteindelijk gelukkig al uit het water bleek te zijn.

Op dinsdag én woensdag werden er jachten met motorproblemen die in de buurt van Scheveningen op zee lagen, naar de Scheveningse haven gesleept en veilig afgemeerd aan de calamiteitensteiger in de jachthaven.

Donderdagmiddag gingen de piepers voor een 17 meter lang zeiljacht. Ook dit jacht had motorproblemen en kon veilig worden afgemeerd in de derde haven. Later die middag gingen de piepers opnieuw voor een zwemmer in problemen. De zwemmer werd in goede gezondheid op het strand aangetroffen.

Vrijdag rond de klok van vier uur werd het kusthulpverleningsvoertuig gealarmeerd om de ambulance te assisteren. De vrouw is meegenomen ter controle door de ambulance.

Ook op vlaggetjesdag zelf waren er meerdere calamiteiten. De reddingboten Beluga en Paul Johannes waren de hele dag in de havens voor de veiligheid aldaar. Gedurende de dag kwamen de Kitty Roosmale Nepveu en het KHV in actie voor een vermiste zwemmer, die al snel was gevonden, een jacht met motorproblemen wat veilig naar binnen werd gesleept en een onwel wording aan boord van de Minerva. Deze opvarende werd snel aan boord van de Kitty genomen en naar het KNRM-ponton gebracht, waarna zij werd meegenomen door de ambulance.

Op zondagmorgen tenslotte werd rond tien uur alarm gemaakt voor het gestrande sportvisbootje Garnaal. Net na hoogwater werd er door de bemanning van Kitty en KHV snel een broek rond het schip gelegd, en kon de Kitty deze vlot trekken, langszij nemen, en ook weer veilig afmeren aan de calamiteitensteiger.

Schipper Hugo Pronk: 06-53734244 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.