Skip to main content

Geslaagde KNRM Reddingbootdag 2018

Datum: zondag 29 april 2018 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen zaterdag, 28 april, was het, ondanks het wat tegenvallende weer, toch gezellig druk op het Scheveningse reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Ongeveer 1250 bezoekers bezochten het boothuis, waarvan er zo’n 1000 donateurs een vaartochtje op een van de twee reddingboten maakten of een tochtje meemaakten in het kusthulpverleningsvoertuig.

De KNRM bemanning was blij om naast de Scheveningse reddingboot, de Kitty Roosmale Nepveu, ook te kunnen beschikken over de reddingboot Javazee, een voormalige reddingboot die jarenlang dienst heeft gedaan op Scheveningen en thans eigendom is van het Reddingmuseum in Den Helder. Met de beide reddingboten werd af en aan gevaren om alle donateurs een tochtje te kunnen laten maken.

Naast de KNRM waren er ook diverse andere organisaties die hun medewerking verleenden. Zo waren er in het boothuis oude foto’s van Scheveningen en de reddingboten te bewonderen van Jaap Pronk, waren er voertuigen, boten, een waterscooter en tankautospuit te bezichtigen van de Ambulance Dienst, de Haagse Vrijwillige Reddingbrigade, Wensambulance, Brandweer Haaglanden en van de KNRM lifeguards. In een bassin voeren scheepsmodellen van reddingboten en andere vaartuigen van de vaargroep Mail-line en van modelbootbouwer Wim van Lit.

De gehele dag zorgden accordeonisten voor de muzikale omlijsting van de dag en trad het zangkoor de Zingende Zeelui op. Vanaf het begin van de middag speelde ook de Ierse band ???? Aan de kinderen was ook gedacht. Er stond er een immens luchtkussen naast het boothuis waar de meegekomen kinderen op konden spelen.

Ondanks het weer was deze voor de KNRM belangrijke dag geslaagd. De bemanning heeft kunnen laten zien wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij de KNRM. Ook konden weer een tiental nieuwe “Redders aan Wal” en 2 “Jonge Redders” worden bijgeschreven.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.