HOME

Diverse acties voor KNRM-station Scheveningen

29-05-2016Scheveningen

De afgelopen week is de bemanning van KNRM-station Scheveningen een aantal keer gealarmeerd voor calamiteiten op het water.

Op dinsdagmiddag rond half zes gingen de piepers van de bemanning af voor een vaartuig wat water maakte. Het betrof het motorjacht Indigo Star in de tweede haven van Scheveningen. Al snel waren de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu, en het kusthulpverleningsvoertuig ter plaatse bij het jacht, wat afgemeerd was langszij de bunkerboot Geo. Er werden lenspompen in orde gemaakt en het jacht werd langszij de reddingboot genomen. Toen duidelijk was dat de situatie stabiel was en de pompen het meeste naar binnen gekomen water hadden weggepompt werd het jacht naar de kraan gesleept en in de singels gehangen. Hierop konden reddingboot en KHV-truck retour station.

Op donderdagochtend, klokslag 7 uur werd er opnieuw alarm gemaakt. Ditmaal voor een visbootje met motorproblemen. De SCH 20, Zeebaars, had op 20 mijl zuidwest van Scheveningen een lijn in de schroef gekregen. De Kitty Roosmale Nepveu zette koers naar de SCH 20. Bij aankomst werd een opstapper over gezet en werd een sleepverbinding gemaakt. Rond 11 uur lag de visser weer aan zijn ligplaats in de Scheveningse haven.

Zaterdagavond rond half elf alarmeerde de kustwacht de Scheveningse eenheden opnieuw. Vanaf de wandelpier was een peddelaar gezien die niet richting het strand leek te gaan en vervolgens uit het zicht was verdwenen. De Kitty begon met het maken van zoekslagen en de KHV-truck begon vanaf het strand te zoeken. De KHV werd hierop aangesproken door voorbijgangers die de supper ook hadden gezien en zelfs een foto van hem hadden gemaakt. Vanwege de grote zekerheid dat er inderdaad korte tijd geleden nog iemand op het water was geweest werden hierop de reddingboot en KHV-truck van KNRM-station Ter Heijde, alsmede een SAR helikopter gealarmeerd. Terwijl de Kitty en de reddingboot George Dijkstra van Ter Heijde zoekslagen aan het maken waren tussen het Noorder havenhoofd en het Zwarte Pad, de KHV’s de havenhoofden en waterlijn afzochten en de SAR helikopter nog aanvliegend was, meldde zich bij de Kustwacht een supsurfer die inderdaad tussen tien en kwart voor elf, alleen, op het water was geweest maar veilig naar de kant was gekomen. Hierop werd besloten de helikopter bij aankomst nog het zoekgebied voor alle zekerheid te laten afzoeken. Toen deze ook niets aan had getroffen werd de zoekactie beëindigd en konden alle eenheden retour station.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht